Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun. Aktivasyon epostanız mı yok?

Kullanıcı Adı: Şifre:

Gönderen Konu: Venüs sinek kapan bitkisini tohumdan çimlendirme nasıl olmalıdır..  (Okunma sayısı 802 defa)

Administrator

  • Administrator
  • Katılımcı Üye
  • *****
  • Karma: +221/-0
  • İleti: 175





VENÜS SİNEK KAPAN BİTKİSİNİ TOHUMDAN ÇİMLENDİRME

( ADIM ADIM UYGULAYINIZ )

ÇİMLENMEYE ALMA

 Asidik ve mineralsiz özel karışımlı (1/1 baltık torfu ve perlit) torfu saksısına boşaltın bastırmadan üzerini eliniz ile düzleştirin,tohumları tofun üzerine yüzeysel olarak ve hiçbir işlem yapmadan sadece yerleştirin.Tohumlarınızı torf ile kapatmayacaksınız,çimlenme oluşabilmesi için tohumların güneş ışığını görmesi şarttır.Başka satıcıların ekimden önce,tohumlar üzerinde yapılmasını istediği saçma işlemlere (tohumu zımparalamak gibi) gerek yoktur.

SULAMA İŞLEMİ

Tohumları torfa yerleştirdikten sonra bir defaya mahsus üzerinden saf su ile fısfıslayabilirsiniz.Bundan sonraki tüm sulama işlemleriniz,altlığında sürekli bulunması gereken saf su seviyesini kontrol etmek şeklinde olacaktır.Eksildiğinde altlığa saf su ilave edeceksiniz.Bu su seviyesi de  saksılara göredeğişmekle birlikte genelde,yaklaşık 2 cm civarında olacaktır.Metal altlık kullanılmaması ve plastik ,uygun bir altlık kullanılması gereklidir.

ŞU SULAR UYGUNDUR..

Yağmur veya kar suyu
Katkısız ütü veya akü suyu
Destile su
Revers osmosis ile arıtılmış su (ters osmos)
Klima suyu
Deionise su (anion ve kation değiştiriclierinden geçmiş)
Buzdolabının buzluğundan veya klimadan akan su (kullanmadan evvel bir kaynam çıkartıp soğutun)


GEREKLİ NEMİN OLUŞTURULMASI

 Tohumlarımızın çimlenmesi için gerekli, olan nemi oluşturmlıyız:Saksımızın üzerine şeffaf plastik bardak kapatarak içeride nem oluşmasını sağlayabiliriz.Tabi havalanması da gerekli aynı zamanda.O zaman plastik bardak üzerine 8-10 kadar da minik delikler açmalıyız. Plastik bardak da  açtığımız havalandırma deliklerine rağmen günde birkaç kez üzerini açıp havalandımak iyi sonuç verir.


IŞIĞIN SAĞLANMASI

Çimlenmeye aldık,gerekli olan nemin oluşması için düzeneğimizi hazırladık,çimlenme için önemli gerekli olan ışık sağlamya sıra geldi.Bunun için de gün ışığı gören (direk güneş ışığı şart değildir) bir cam kenarı-tercihen iç mekan-kullanılabilir.Sadece masa lambası gibi bir ışık kullanılarak da çimlenme mümkündür.Bazen de yer sabit kalmak şartı ile gündüz gün ışığı alması sağlanarak gece de birkaç saat lamba ışığı takviyesi kullanmak çimlenmeyi hızlandırabilir. Ancak çimlenme süresi yani tohumların yeşererek çıkma süresi,aşağıda anlatılan ortam değişkenlerinin kalitesi ile doğru orantılı olmak üzere artıp azalabilmekle birlikte ortalama 15 gün ila bir ay arasındadır.

BÜYÜTME İŞLEMİ

Çimlenmeden sonra saksınızın havalandırma deliklerini biraz daha büyütmeniz ve daha sık açarak havalandırmayı aşamalı olarak arttırmanız gerekir.Çimlenmeden birkaç ay sonra bitkilerinizi daha az nemli bir ortama alıp farklı saksılara dağıtabilirsiniz .(buna şaşırtma yöntemi denir) Bu bitkilerinizin gelişimini hızlandıracaktır.



İyi yetiştirmeler
« Son Düzenleme: Mart 22, 2021, 01:52:08 ÖÖ Gönderen: Administrator »
Kayıtlı
admin

egemen

  • Yeni Üye
  • *
  • Karma: +36/-0
  • İleti: 39

Etobur bitki yetiştirmek için izlenilen yolları çok güzel anlatmışsınız. Yüreğinize sağlık hocam
Kayıtlı
 

SimplePortal 2.3.7 © 2008-2024, SimplePortal